Имам проблем с моята 156 сутрин когато още е студена.Когато дам газ, дори и малко , колата се дави и се вижда как изобщо не може да зацепи ( оборотите падат, тръгва да гасне ).Като я изчакам 1-2 мин, и я вкарам в обороти(3 - 3500) това нещо почти изчезва, а след 20-30 км. се оправя изцяло.Някакви идеи какво може да е?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем 156 1.6 ТС
Collapse
X
-
ахам , и аз съм бил така от дебитомер, но не ми се искаше да те почваме с тежките болести'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Минава 5000 об.(пълни си оборотомера) .... дано не е дебитомер.Смених въздуховода към дебитомера(беше спукан) , проблема си остана.
Някакви други идеи?Тестер ще покаже ли какъв е проблема?настояща - BMW 3er
ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от AmorphisМинава 5000 об.(пълни си оборотомера) .... дано не е дебитомер.Смених въздуховода към дебитомера(беше спукан) , проблема си остана.
Някакви други идеи?Тестер ще покаже ли какъв е проблема?
Comment
-
При мене го няма този проблем, върви си нормално, проблема е сутрин,като я запаля ,да качи над 1500 об.(под 1500 упорито си се дави) 10 мин след това позагрява и почти се маха и след още 10 вече го няма проблема.(има го само като е студена).настояща - BMW 3er
Comment
-
Колега, и при мен има същите симптоми. Най-гадното е ако се случи при излизане от подземния гараж в работата - като забие по средата на баира и трябва да излизам с пилене на гуми, не знам как имам още грайфери
Ходих на диагностика и се оказа, че е датчик на разпределителния вал и/или МПХ, но така и не съм ги сменил още. Като ми остане време ще ги сменя и ще кажа дали има ефект.'05 166 V6
'98 156 2.0 TS ex ...
Comment
-
Отначало и при мен се появиха подобни симптоми при работа на бензин,сутрин докато подгрявам и още не съм минал на газ,но после започна изцяло да гасне,при подгрят двигател но когато съм на газЗначи трябваше над минимум от 5 до 10 минути да подгрявам и тогава тръгвам!И пак ако не форсирам при изчакване за предимство,ДВГ се опитваше да се дави и да гасне,все още на бензин!Диагностиката показа,грешка на ламбда сонда
Освен това старата не беше оригиналната!Смених я,и оттогава над1000км.никакви проблеми.Сега мога да стартирам ДВГ-то и след 1 минута ГАЗ,както казва колега от Варна,първи на светофара
П.П.Това е при мен,без да давам точна диагностика,но си струва да я закараш да "дохтор"Още повече,не си много далеч от спецовете в София!УСПЕХAlfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
------------------------------------------
Comment
-
Ламбда Сонда, това е мн.сериозен проблем.Ще я закарам за профилактика, но все си мисля че е нещо от рода на датчик или термостат(за нагряването на въздуха , който влиза в ДВГ като е студена).Ако е ламбда сонда ще варират и оборотите (900-1500) на празен ход (имах 164 преди време на газ и точно това се получаваше и трябваше да сменя сондата).А пък и на газ яко се изцакват точно тези части, а при мен сондата е оригинална и никога не е имало газова уредба.
Но ще видим, да се надяваме , че е малко "проблемче"
Мерси за всички съвети!настояща - BMW 3er
Comment
Comment